Äidinkielen kirjallisuustehtävä osa 2

Kirjan keskeisimmät juonenkäänteet

Kirjan päähenkilö on 16-vuotias yhdysvaltalainen tyttö nimeltä Hazel Grace Lancaster, joka sairastaa syöpää. Augustus Waters, lempinimeltään Gus, on 17-vuotias, luusyöpää sairastanut poika, johon Hazel tutustuu vertaistukiryhmässä ystävänsä Isaacin kautta. Isaac sairastaa silmäsyöpää ja menettää näkönsä kokonaan, kun toinenkin silmä joudutaan poistamaan.

Peter Van Houtenin kirjoittama kirja Viistoa valoa on Hazelin ehdoton suosikki. Koska kirja loppuu kuin seinään, lähtee Hazel äitinsä ja Augustuksen kanssa tapaamaan kirjailijaa Amsterdamiin ja selvittämään, mitä kirjan henkilöille tapahtuu sen loppumisen jälkeen. Juuri ennen matkaa Hazel joutuu sairaalaan teho-osastolle, mutta pian sen jälkeen he kuitenkin pääsevät lähtemään.

Paikan päällä Van Houten osoittautuu välinpitämättömäksi juopoksi, mutta siitä huolimatta matka jää ikimuistoiseksi. Sen aikana Hazel ja Augustus nimittäin rakastuvat toisiinsa lopullisesti.

Matkan lopussa Gus kertoo Hazelille syöpänsä uusiutuneen ja etäpesäkkeiden levinneen ympäri kehoaan. Siitä lähtien Augustuksen kunto huonontuu ja heikkenee lopulta niin paljon, ettei hän pysty enää edes kävelemään, vaan on vuodepotilaana. Lopulta hän kuolee syöpään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *